ADIYAMAN / MERKEZ - Altınşehir İlkokulu

Mrt

OKULUMUZ DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNE MESLEK TANITIMI KONUSUNDA, ZİRAAT MÜHENDİSİ EYYÜP AYDIN CAN ve HARİTA MÜHENDİSİ DİLOVAN EKİNCİ TARAFINDAN SEMİNER VERİLDİ.

Mrt

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCIMIZ SAYIN HATİCE DELİCE DAĞDEVİREN'İN KATILIMIYLA OKULUMUZDA ÇANAKKALE ZAFERİ SERGİSİ AÇTIK

BAKAN TEKİN'DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Aziz Milletimiz,   Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bu toprakları ebedî vatanımız kılan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, onların bize emanet ettiği şanlı mirası derin saygı ve minnetle yâd ediyoruz.   Çanakkale yalnızca bir zafer değil, aynı zamanda Anadolu'nun cesur evlatlarının mücadele azmi, kudreti ve sarsılmaz inancının müşahhas bir nişanesidir.   Çanakkale, asil milletimizin bağımsızlık için gösterdiği amansız mücadelenin abidesidir.   Şanlı ecdadımız, 'Çanakkale geçilmez!' dedirterek istiklalimize göz dikenlere karşı nasıl bir irade sergileyeceğimizi tüm cihana göstermiştir.   Bu büyük zaferin mimarları, ceddialimizin mukaddes kanlarıyla bayrağımızı yüceltti. Akif'in ifadeleriyle, 'Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...' sözleri, bu toprakların evlatları olarak bizlere, atalarımızın fedakârlıklarını ve kahramanlıklarını unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor. Bu yolda canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları, milletimizin kalbinde ebediyen yaşayacaktır.   Eğitim camiamızın ve yavrularımızın, Çanakkale ruhunu idrak etmesi, bu zaferin sadece askerî bir başarı olmadığını, bir milletin nasıl bir iman, azim ve kararlılıkla istiklalini ve istikbalini koruduğunu anlaması hayati önem taşımaktadır. Bu şuurla, evlatlarımızı bu mübarek mirasın farkında, bilinçli ve vatanına derin bir sevgi ile bağlı bireyler olarak yetiştirme kararlılığı içindeyiz.   Bu vesileyle bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; onların gösterdiği yolda, yüksek irade ve azimle yürüme kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz.   Çanakkale Zaferi'nin verdiği ilhamla, ecdadımızın izinde, yeni yüzyılımızı inşa etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.   Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM KARNE HEYECANI

Ara

TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ARASINDAKİ PROTOKOL KAPSAMINDA OKULUMUZDA ATEŞBÖCEĞİ TIRI İLE ÖĞRENCİLERİMİZLE TASARIM ETKİNLİKLERİ YAPILMAKTADIR.

Kas

10 KASIM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Kas

CUMHURİYETİN KURULUŞUNUN 100. YILI KUTLAMALARI ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ. TÜRKİYE YÜZYILI

Ekm

OKULUMUZ 1-A SINIFI ÖĞRETMENİ ZEYNAL ŞENER VE SINIFI  İLE TÜRKİYE YÜZYILI KAPSAMINDA HER SINIF YÜZ FİDAN DİKİYOR ETKİNLİĞİ İÇİN MERKEZE BAĞLI TÜRMÜZ KÖYÜNDE ÖĞRENCİLERİMİZ 100 FİDANI TOPRAKLA BULIŞTURDU.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamalarının koordinasyonu ve yürütülmesi görevi, 24 Ekim 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan, 2020/13 sayılı “100. Yıl Kutlamaları” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile İletişim Başkanlığına tevdi edilmiştir. Bu çerçevede, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikler İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülmektedir. Kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak, istiklalden istikbale köprüler kurmak adına hem ülkemizin dört bir yanında hem de yurt dışı temsilciliklerimizde etkinlikleri ve projeleri büyük bir coşkuyla hayata geçireceğiz.

GÜN SPORLA AYDIN PROJESİ

PROJE BİLGİLERİ

PROJENİN ADI

GÜN SPORLA AYDIN PROJESİ

PROJE SAHİBİ

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

PROJE KOMİSYONU

ü  Ali TOSUN  (İl Milli Eğitim Müdürü)

ü  Ali FIRAT (İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı)

ü  Adıyaman ARGE Birimi

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

Yavuz ŞİMŞEK

Neytullah KARAKURT

Özge Elif TAŞ

Özge KARCİ

Muharrem AYTEKİN

UYGULAMA ALANI

Adıyaman Merkez ve Tüm İlçe Okulları

PROJENİN BÜTÇESİ

BAŞLAMA TARİHİ

02.10.2023

BİTİŞ TARİHİ

07.06.2024

PROJENİN TÜRÜ:

Okullarda Fiziksel Aktivite

PROJE SÜRESİ:

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı

PROJE ÖZETİ:

Gün Sporla Aydın projesi ile öğrencilerin güne enerjik ve mutlu başlamalarını sağlamak, onları öğrenmeye hazır hale getirmek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek, sporu sevdirmek, sporun sağlığa faydalarını öğretmek, kahvaltı alışkanlığı kazandırmak ve toplumu fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirip, fiziksel hareketliliği yaşam biçimi haline getirmek amaçlanmıştır. Proje kapsamında Proje Komisyonu tarafından afiş ve broşür hazırlanacaktır. Okullarda öğrenciler her sabah 10-15 dakikalık fiziksel aktiviteler ile güne başlayacaktır. Her okul projenin yaygınlaştırılması için öğrenci velileri ve çalışanlarına kendi ekibiyle bilgilendirme çalışmaları yapacaktır. Okul proje ekipleri yapılan çalışmalarla ilgili aylık raporlar hazırlayacak ve İl Proje Komisyonuna iletecektir.